In this weeks podcast We are Talking about stress. Me and Sandra both feel that we need to have some amount of stress in our life to get things done but we have also both felt the bad side effects from too much stress. For about 2 years ago I reached a point where everything just became to much for me. It took me over 1 year to get back to where I was before and It’s only in the last couple of months that I’ve felt like I have the same amount of strength again.
I really feel that positive stress that you only feel for a short amount of time has it’s benefits. It makes me more productive and It makes me go the extra mile. I always work the best when I’m close to a deadline and I always feel the most inspired and motivated when I have lots of things going on. If I’m stressed for a long time the positive stress turns into negative stress which is really bad for me. To avoid negativ stress I have a few things I always try to do and follow.

These are my 8 best tips how to reduce stress:

 1. Write down on a list things you have to do
 2. Don’t strive for perfect
 3. Do one thing at a time
 4. Log out of social media
 5. Practise meditation
 6. Go out in the nature
 7. Do something you love
 8. Choose one time at the day when you check and answer email (instead of looking at your mail every hour)

Jennifer just wrote a blogpost about “Done is better than perfect” and that’s so true! So many times I’ve been stressed out about deadlines because I never feel like my work is perfect. But I have really started to learn that not perfect is so much better than not getting it done. Here you can read her blogpost (In swedish).

 

Lyssna på vårt senaste podcastavsnitt Stressavsnittet HÄR eller genom att klicka på pilen ovanför.

I veckans podavsnitt pratar jag och Sandra om stress. Vi känner båda att vi behöver lite stress i våra liv för att få gjort saker men vi har också båda upplevt den negativa sidan av för mycket stress. För två år sedan kom jag till en punkt när alltid blev för mycket. Det tog mig över 1 år innan jag kände mig som mig själv igen och det är först nu under den senaste tiden som jag känner att jag har fått samma ork tillbaka.

Positiv stress är verkligen något som jag behöver i mitt liv. Det gör mig mera produktiv och det får mig att göra det där lilla extra. Jag jobbar alltid bäst nära en deadline och jag känner mig alltid som mest inspirerad och motiverad när jag har mycket saker på gång. Men om jag upplever stress under en längre tid så förvandlas den till en negativ stress för mig. Jag börjar glömma saker, jag blir lättirriterad, jag känner mig otillräcklig, får problem med mage, huvudvärk, sjuk rygg och axlar. Listan kan göras väldigt lång med alla nackdelar jag upplevt av för mycket stress och därför är det verkligen såå viktigt att vara försiktig när det kommer till stress och jag har själv några saker som jag alltid gör för att minska på stress.

 1. Write down on a list things you have to do
 2. Don’t strive for perfect
 3. Do one thing at a time
 4. Log out of social media
 5. Practise meditation
 6. Go out in the nature
 7. Do something you love
 8. Choose one time at the day when you check and answer email (instead of looking at your mail every hour)

Jennifer skrev för någon vecka sedan ett blogginlägg om “Done is better than perfect” och det här är verkligen såå sant! Så många gånger har jag stressat över deadlines för att jag inte känner att mitt arbete är tillräckligt perfekt. Det är inte förrän under den senaste tiden som jag har börjat lära mig att nånting som är helt okej är så mycket bättre än att aldrig få det klart när man strävar efter det perfekta. HÄR hittar ni Jennifers blogginlägg.

Posted by:Michelle Blomqvist

2 replies on “8 tips to reduce stress + new podcast episode

  1. Hejsan! Dom är inköpta från H&M för ca 1 år sedan. Dock är dom lite för små åt mig så jag ska sälja dom nu när jag har fått ett par nya i rätt storlek. Om du är intresserad av att köpa dem så är det bara att höra av dig! 🙂

Leave a Reply