modeassistent

Modeassistent utbildning

Till hösten kommer en ny utbildning att dra igång på Optima, nämligen Modeassistent. Utbildningen låter verkligen så intressant och den känns verkligen rätt i tiden. Direkt jag fick höra om utbildningen tyckte jag att den lät så intressant (blev sugen på att gå den själv)! Men nu är det faktiskt så att jag kommer börja undervisa på utbildningen när den drar igång på hösten!

Nästan sen jag gick ut beklädnads har min dröm varit att undervisa inom modebranschen. Så det ska bli så roligt att börja där på hösten. Utrymmena är helt fantastiska och miljön känns så inspirerande. Ska också bli härligt att få träffa andra mode och stil intresserade personer!

“en mångsidig utbildning där digital kommunikation och hållbar utveckling kombineras med sömnad, estetik och entreprenörskap”

(http://www.optimaedu.fi/svenska/borja-studera/utbildningar/modeassistent.html)

Under utbildningen lär man sig bland annat grunder inom mönster, sömnad och mode. Tillverkning av egna plagg, förståelse för plaggens passform, material och egenskaper. Dokumentation, marknadsföring och analys av kläder genom digitala kanaler.

Jag kommer att undervisa på utbildningen tillsammans med Gunilla Sandvik. Gunilla hade jag också själv på beklädnads så det ska bli så roligt att få jobba med henne. Mina lektioner kommer att vara inom modebranschens grunder, bl.a. styling kommer jag att ha. Känner mig verkligen så taggad inför detta roliga jobbuppdrag!

Info och ansökan

Vill ni veta mera om utbildningen kan ni läsa mera HÄR. Känns det här som den perfekta utbildningen för just dig så kan du ansöka just nu HÄR (ansökan 20.2-13.3). Modeassistent utbildningen har också ett eget instagramkonto och där kan ni bl.a. se bilder från press releaset vi hade förra veckan (LÄNK)!

Posted by:Michelle Blomqvist

2 replies on “BLI MODEASSISTENT

Leave a Reply