Goodbye skinny jeans

It’s been 13 years since I bought my first pair of skinny jeans. I was 11 years old and I remember that I was one of the first in my class that dared to wear them. A couple of years later all my friends wore them. For a decade I’ve really loved my skinny jeans but now I think it’s time to say goodbye to them and say hello to wide legs. 

I think It’s about 5 years since flared jeans came back in the picture (remember the boho look?) and I’ve worn them occasionally. In the last episode of our podcast we’re talking about fashion trends for spring. When discussing I realize that this is it, this is where my skinny jeans era ends. 

I never really feel well dressed anymore in skinny jeans and I haven’t really been able to figure out why. But when I’m talking to Sandra about how I love this new silhouette for spring with wide legs I realize that that’s it. I’m tiered of the tight silhouette and totally in love with this new, loose and comfortable look you get with wide leg trousers. 

It doesn’t have to be flared legs but I definitely want looser models than skinny jeans. I still love the look of mom jeans with a 90’s vibe and also straight legs. It’s the really tight and skinny ones that I don’t feel like wearing anymore. And as I’ve started to wear more loose fit trousers I don’t even want to put on my tight jeans anymore because they are so uncomfy haha.

How do you feel about wide legs? These were just my thoughts on my personal style so I just want to say that everybody should wear what they love and feel good in! 🙂

Hejdå smala jeans

Det har gått 13 år sedan jag köpte mina första stuprörs jeans. Jag var 11 år gammal och jag minns att jag var en av de första i vår skola som vågade på den nya trenden. Några år senare bar alla dessa stuprörsjeans. Under ett årtionde har jag älskat mina smala stuprörsjeans men nu är det dags att säga hejdå till dem och säga hej till de vida byxorna.

För några år sedan började man se flared jeans igen och jag har burit dem ibland. I senaste avsnittet i min och Sandras podd pratar vi om vårens trender. Under tiden som vi pratar kommer jag på det, det är nu som denna era med smala byxor slutar för min del.

Jag känner mig nästan aldrig snyggt klädd längre i smala jeans och jag har inte kommit framtill varför. Men under tiden som jag pratar med Sandra om hur jag älskar siluetten med vida byxor nu till våren inser jag varför. Jag är helt enkelt trött på den smala siluetten vi haft under hela 2000-talet. Istället har jag förälskat mig i den nya lösa och bekväma looken som man vår med vida byxben.

Det behöver nödvändigtvis inte vara supervida byxben men lösare. Älskar också mom jeansen med en 90-tals vibe och dom raka byxbenen. Efter att jag börjat använda lösare byxor vill jag dock inte ens sätta på mina tighta jeans eftersom de är så obekväma i jämförelse haha.

Vad tycker ni om vida byxben? Det här är som sagt bara tankar om min egna personliga stil så vill ännu tillägga att alla ska använda plagg som dom älskar och tycker om! 🙂

Har ni ännu inte lyssnat på avsnittet så kan ni göra det HÄR!

Har du som de flesta av oss problem med hur man ska klä sig snyggt i detta kalla vinterväder? Missa inte mitt blogginlägg där jag tipsar om hur man klär sig både varmt och snyggt i vinter, LÄNK.

Posted by:Michelle Blomqvist

8 replies on “GOODBYE SKINNY JEANS AND HELLO WIDE LEGS

  1. Åh du ser SÅ snygg ut i vida byxor! Jag har ännu väldigt svårt för det. Raka ben och lite utsvängda till kostym är okej, men tror jag ännu förknippar utsvängda jeans med lågstadietiden. Det är ännu lite för..nära haha 😀
    Men tycker i alla fall det är hur snyggt som helst!!
    Vad väljer du att bära för typ av byxor med t.ex pälsjacka eller dunrock då? Frågar eftersom jag tycker det är snyggt att balansera ut en outfit med tight nedtill – volym upptill eller tvärt emot 🙂

    1. Haha ja men samma här angående lågstadiet. Jag tror att man måste styla dem annorlunda från hur man gjorde då för att inte få dom associationerna. 🙂 Till en kortare pylisgare jacka som du beskriver skulle jag köra mom jeans som är lite lösare eller ett par trumpetbyxor som är smala på låren men vidare nertill för att skapa balans. 🙂 Men självklart ska man ju bära smala byxor om det är det som man känner sig mest bekväm och snygg i! Är dock helt säker på att du skulle vara supersnygg i vida byxor julia! kram

  2. Jättesnygga byxor, jag skulle också vilja kunna bära liknande men jag har svårt att välja hurudana skor man ska ha till isåfall. Vad skulle du rekommendera för skoval till ett par byxor med utsvängda ben?

Leave a Reply