kale-salad_5a4e4543e087c354873ecaa2

När Sandra sov över hos mig hade jag gjort en varm grönkål sallad till middag åt oss. Sandra berättade i vårt första poddavsnitt att hon inte trodde att det alls skulle vara gott men att hon gillade salladen så mycket att hon nämnde den i veckans tips haha. 🙂

Den här salladen är superenkel att göra och tycker att det är en jättegod sallad under vintern eftersom den både quinoan och pumpan i den är varm. Salladen är också vegetarisk!

Recept:

Grönkål
1 Butternut pumpa
1 paket Fetaost
1 näve Pekannötter
1 Citron
1dl Olivolja
Chilipulver
Salt
Peppar
Persilja

Skala pumpan och skär i den i små bitar. Krydda med olivolja och chilipulver och sätt sen in i ugnen på 180 grader tills bitarna är mjuka. Under tiden som pumpan är i ugnen får quinoan koka. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna, massera (som om du gör en deg) kålen för att göra den mjukare och tillsätt olivoljan med saft från citronen. Blanda sen pumpan, quinoan och grönkålen tillsammans med pekannötter och persilja samt krydda med salt och peppar enligt engen smak, klart!

Tips! Om man vill kan man också göra en dressing till med pressed vitlök och grekisk yoghurt, så gott!

Posted by:Michelle Blomqvist

Leave a Reply